Illustraties BLOGS-08

Is WordPress de juiste oplossing voor jou in 2021?

De ultieme web oplossing in 2021

Mijn naam is Erik Thor, en ik ben Front End Developer en SEO Specialist. Bij TMC Media hebben we al jaren lang WordPress gebruikt om hoogwaardige websites te bouwen die perfect scoren in zoekmachines.

De populariteit van deze open source tool is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. WordPress is ondertussen verantwoordelijk voor het bouwen van 50% van de websites op internet. Hoe is het mogelijk dat WordPress (WP) keer op keer zijn concurrenten de baas blijft?

In dit artikel laat ik je zien waarom WP nog steeds de beste keuze is voor jouw bedrijf en hoe wij WP inzetten om jouw bedrijf online uit te laten blinken. Lees in dit artikel hoe jij:

  • WordPress kunt gebruiken om de zoekrangschikkingen te domineren in jouw werkveld;
  • de ultieme gebruikerservaring kunt creëren voor mobiel, tablets en desktop;
  • hoogwaardige content kunt ontwikkelen met hoge conversie waardes en sales;

Is WordPress de juiste keuze voor jouw website?

De eerste vraag die waarschijnlijk in je opkomt is: is jouw website geschikt? WP biedt voor iedereen een oplossing op maat. Het maakt niet uit of je doet aan bloggen, fotografie, marketing of sales.

Daarnaast is deze tool veelzijdig en uitermate geschikt voor elk soort content. Tegenwoordig wordt de tool zelfs gebruikt om apps te draaien op je mobiel. Het kan ook functioneren als een ‘smart progressive’ web app. Deze vorm van web app komt met geavanceerde form functionaliteiten inclusief database tools om een breed scala aan content op te slaan.

Sommige mensen denken dat WP alleen handig is voor kleinere projecten. Maar dit hebben de New York Times, Picnic , Walt Disney, het Witte Huis en de officiële website van Zweden er niet van weerhouden om het te gebruiken voor hun officiële website. WordPress kan erg gebruiksvriendelijk zijn en is geoptimaliseerd voor veel verkeer en data.

“Maar ik hoorde dat WordPress geen goeie keuze is?”

WP is helemaal niet zo slecht. Niet iedereen kan ermee overweg en dit zorgt vaak voor frustraties en negatieve ervaringen. Het is zo makkelijk om een plugin op maat te gebruiken voor specifieke doeleinden. Er zijn WP websites die wel meer dan honderden plugin gebruiken, vol met javascript en verouderde thema’s. Om de website te laden duurt het minstens 15 seconden en je ziet de menu’s en knoppen verspringen of ze zijn ongelijk of ze werken helemaal niet.

Een WP website die wordt gehost op een slechte host, zonder caching en geen gebruik maakt van responsieve tips en tricks, voor dit soort websites is WordPress uiteraard een slechte keuze. Zorg ervoor dat je geen monster van Frankenstein aan het maken bent en dat je developers weten waar ze mee bezig zijn. WP hoeft niet moeilijk te zijn. Je hebt niet meer dan 5-10 plugins nodig, zelfs voor de meeste geavanceerde websites. Als je hierin hulp nodig hebt dan kunnen we je helpen om te kijken wat de mogelijkheden en opties zijn voor jouw website.

Is WordPress snel genoeg voor jouw project?

Laadtijd wordt steeds belangrijker als ranking factor voor zoekmachines. Is WP snel genoeg om mee te doen aan deze race? Het antwoord op deze vraag is een dikke ja. Je website kan met behulp van WP makkelijk op nummer 1 komen als het gaat om websites met de snelste laadtijd ter wereld, ervan uitgaand dat je developers tijd ervoor over hebben om aan de juiste knoppen te draaien en de laatste tips en tricks toe te passen m.b.t. responsieve web design.

En ze moeten bijna wel want websites die een laadtijd hebben van 3 seconden of langer die raken 40% van hun bezoekers kwijt. Dit betekent dat je door WP goed in te zetten je veel kan bereiken op het gebied van laadtijd en de voordelen hiervan.

Is het ook geschikt voor sales en B2B?

Velen hebben het idee dat WP alleen gebruikt kan worden als platform om te bloggen. Dat is een oude aanname die nog steeds aanwezig is. WP helpt je tegenwoordig met het opzetten van een hoogwaardige webshop met alle moderne betaaloplossingen, account portals, afrekensysteem en alles wat je nodig hebt om bestellingen te volgen en te voltooien.

En het mooie hiervan is dat WordPress SEO-vriendelijk is. Dankzij populaire SEO-plugins zoals Yoast en RankMath, heb je nu zelf in de hand hoe goed jij vindbaar bent online. Dit zorgt ervoor dat je klanten je precies weten we te vinden online en dat je geen leads meer misloopt.

Tot slot, WP is volledig compatibel met Google Analytics en Search Console. Zo weet je precies welke pagina’s je moet optimaliseren voor het beste resultaat.

Ben jij slim genoeg?

Het mooie aan WP is dat het ook gebruiksvriendelijk is. Gutenberg is een van de meest handige en gebruiksvriendelijke tools voor het maken van content. Plugins zoals Yoast helpen je precies met het bepalen van welke zoekwoorden je moet gebruiken en geven je advies voor je artikelen zodat je altijd de meest handige tips kan toepassen op het gebied van SEO en copywriting. Weet jij al hoe je WordPress wilt gebruiken?

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor advies of om de opties en mogelijkheden te bespreken voor jouw website. Bekijk hier onze mogelijkheden.