B2B Marketing

Marketing voor business to business vraagt een andere aanpak dan marketing gericht op consumenten. Maar binnen de business to business markt zijn er ook wezenlijke verschillen. De KPN heeft zakelijk een grote klantengroep die een andere aanpak vraagt dan het MKB. In het MKB heb je te maken met nichemarkten, die zijn kleiner en vaak specialistischer.

Marketing uitdagingen in nichemarkten

De middelen zijn niet eindeloos. Als bedrijf in het MKB dat zich richt op de industrie of zakelijke dienstverlening, heb je geen volledige marketingafdeling met allerlei specialisten en torenhoge budgetten.

Alle marketingactiviteiten moeten het doel hebben sales te helpen meer omzet te genereren. Dit vraagt om creativiteit en resultaatgerichtheid (Euro’s verdienen). Klinkt allemaal mooi, maar je wilt voorbeelden zien van hoe wij dit als b2b marketing bureau doen.

Illustraties_SEA_2021
PECO Douwes Logotype

B2B marketing voorbeelden in het MKB

Peco Douwes (Klant) is wederverkoper van bouten en moeren. Deze liggen niet bij de Gamma of Mastermate, maar worden gebruikt bij verstevigen van bruggen, in offshore windparken of andere staalconstructies. In de afgelopen jaren hebben we hun geholpen in het optimaliseren van hun marketingactiviteiten.

Dit in de vorm van een nieuwe website, verbeterde Google Ads campagne en marktpenetratie met hulp van LinkedIn campagnes. Als resultaat een samenwerking waar we gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor output in de vorm van één order per week, van een nieuwe debiteur. Tot nu toe voldoen we ruimschoots aan deze commitment.

0%

stijging sessies t.o.v. vorig jaar

0%

stijging orders t.o.v. vorig jaar

0%

stijging nieuwe volgers op LinkedIn

Waar te beginnen met B2B marketing?

We hebben als doel dat onze b2b online marketing activiteiten bijdragen in het verkrijgen van leads die geconverteerd worden naar omzet. Dit gaat stap voor stap waarin we het proces van de customer journey optimaliseren, afhankelijk van waar we samen de kansen zien. Dit kan zijn van productintroductie in nieuwe markten tot aan het verbeteren van het verkoopproces van bestaande producten in bestaande markten.

In sommige situatie starten we met het maken van een nieuwe website, om zo beter aan de content en gebruikerswens te voldoen van de klant. Of in andere gevallen het opzetten van b2b marketing in de vorm van SEO/SEA marketing campagnes. Ieder bedrijf zit in een andere fase en vraagt een andere aanpak. Iedere actie die we opstarten moet als doel hebben dat het rendement oplevert.

Tijdens het proces gaan we samen aan de slag om marketing steeds beter op sales te laten aansluiten. Hoe beter deze afstemming is, hoe groter de kans dat de leads die worden gegenereerd door Marketing geconverteerd kunnen worden door Sales.

Ga ook aan de slag!

Benieuwd wat voor b2b marketing wij voor jou business kunnen betekenen? Neem dan contact op via het formulier.

PecoDouwes

Pd-Fasteners

Wat levert het op?

Hoger rendement marketingbudget

Hogere conversies

Optimaal inzicht in performance

Optimaal inzicht in customer journey

Inhoudelijke expertise

Contact opnemen over B2B Marketing

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?